Kedves látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletesebben a cookie -k használatáról és az adatok kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztatóban olvashat.
Termékek Menü

AB Cryptobox 800 UHD vs. VU+ Zero 4K - 4K műholdvevők két véglete

4K képes műholdvevők - AB Cryptobox 800 UHD vs VU+ Zero 4K

A 4K képes műholdvevők kínálata nem kicsi (bár még mindig több a FullHD), így nálunk is több féle 4K képes beltéri egység közül választhatsz. 

Két közkedvelt típust hasonlítunk össze, amik céljukat tekintve ugyanolyanok, de funkciójukat és kezelésüket tekintve merőben eltérnek. Egyik sem rosszabb a másiknál, csupán a más-más típusú felhasználóknak vannak kitalálva.

AB Cryptobox 800 UHD műholdvevő

Ez a műholdvevő röviden azoknak a felhasználóknak vannak, akik nem szeretnének sokat bíbelődni a beállításokkal és a testreszabási beállításokkal. Minél gyorsabban használatba akarják venni, hogy az otthoni műholdas rendszer szerves részét képezze. 
Természetesen azok a funkciók amik miatt beltéri egységet vásárolnak a legtöbben, mind elérhetőek ebben az eszközben is. Ilyen nélkülözhetetlen funkció többek között a PVR, TimeShift, EPG

Ez a 3 funkció biztosítja számodra, hogy pontosan tudd (és lásd is!), hogy milyen műsorok várhatóak az elérhető csatornákon, és be tudj állítani időzítőt a rögzítésre. Ezáltal gyakorlatilag mindegy, hogy éppen mikor megy a kedvenc műsorod, mert a beállítást követően automatikusan rögzítésre kerül és később bármikor vissza tudod nézni.
Van kártyaolvasója is, így akár UPC Direct előfizetéses csatornákat is tudsz ezzel az eszközzel nézni.

 

VU+ Zero 4K műholdvevő

Ez a műholdvevő jobban hasonlít egy számítógépre mint egy beltéri egységre. Ez a típus azoknak a felhasználóknak ajánlott elsősorban akik a Linux rendszerektől nem idegenkednek. Ha van némi affinitásod ahhoz, hogy Linux alapú rendszerben szabd testre a megjelenéstől kezdve az elérhető funkciókig a különböző beállításokat. 
Az eszközön lévő rendszert a legtöbben azonnal le szokták cserélni (mi a VTI image-t használjuk a leggyakrabban) egy másik rendszerre. Ennek az oka, hogy a legtöbben a VU+ Zero 4K -t céleszközként vásárolják meg, és konkrét folyamatokra akarják használni, amit nem minden esetben tud könnyedén a gyári rendszer.

Ugyanúgy a mint a számítógépekre elérhető Linux disztribúciók között, itt is látványos különbségek vannak a rendszerek között. Bizonyos kernelek például a készülékek személyre szabhatóságára erősítenek, míg vannak olyanok, amik a felvételre vagy a multimédiás tartalmakra fektetik a hangsúlyt.
De természetesen lévén, hogy ez egy set top box, a különböző rendszerek jóformán minden szokásos funkciót tartalmaznak mint például az EPG, a TimeShift, vagy a PVR

 

Melyik a jobb? Melyiket válaszd?

Ez egyéni preferencia kérdése, hogy kinek melyik eszköz a megfelelőbb! Azt kijelenthetjük bátran, hogy mindkét készülék remekül használható, megbízható a működése és remek kiegészítésként szolgál az otthoni multimédiás rendszerbe. 
Ha van számítástechnikai affinitásod és igényt is érzel arra, hogy a végletekig beállítás minden egyes funkciót, és ha szeretnél akár több Linux rendszert is kipróbálni, akkor mindenképpen a VU+ Zero 4K műholdvevőt ajánljuk!

Akinek az egyszerű kezelés a fontos, ezen felül hasznos, ha a készülékhez tartozik egy korrekt beüzemelési útmutató, nekik egyértelműen jobb választás az AB Cryptobox 800 UHD.
Amikben mindkét eszköz megegyezik, hogy tökéletesen megjelenítik a 4K tartalmat, megbízható eszközök és az otthoni műholdas rendszer remek tartozékai lehetnek. Ha van otthoni médiaszerver akkor bármelyik set top boxot is válaszd, biztosan le tudsz majd játszani közel bármilyen multimédiás tartalmat (4K tartalmat is) DLNA segítségével megfelelő TV birtokában. 

Ha még nincs, de szeretnél otthonra egy jól működő műholdas rendszert, de nem tudod miként válaszd ki az eszközöket, akkor ajánljuk az alábbi cikkeinket is:

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Tudni érdemes