Kedves látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletesebben a cookie -k használatáról és az adatok kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztatóban olvashat.
Termékek Menü

Amiko Multi Tracker 2 mérőműszer

Ár:
42.900 Ft
38.900 Ft
Kedvezmény: 9%
EAN kód: 5999883021941
Cikkszám: 3192
Elérhetőség: Raktáron
Várható házhozszállítás: 2019. április 23.
Szállítási díj: Ingyenes
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Amiko
Szerezhető hűségpontok: 260
Menny.:db

Leírás

Az Amiko Multi Tracker 2 igazi kombinált mérőműszer a digitális (DVB) médiákhoz szükséges mérésekre: kábel TV csatorna - multiplex - transzponder jelszint mérések, antennák beállítására, jelkeresés, stb.
A Multi Tracker 2 igazi újdonsága a műholdas parabola antenna telepítéseket megkönnyítő beépített elektronikus iránytű és egy giroszkop. Mindezekkel a műszer pontosan meg tudja mutatni a műhold helyét az égen, irányát és emelkedési szögét. 

Felhasználható:

Digitális Kábel TV (DVB-C) rendszerek bemérésére - csatorna jelszintek, tilt mérés, spektrum.
Földi digitális (DVB-T/T2) antenna rendszerek mérésére - antenna beállítás, multiplex szintek, spektrum.
Digitális műholdas (DVB-S/S2) rendszerek mérése - műhold keresés, parabola antenna beállítás, transzponder szintek, spektrum, vezérlők, stb.

A készülék menüje, kezelhetősége egyszerű, felhasználó barát. Az alábbi képen a készülék főmenüje látható:Digitális Kábel TV (DVB-C) mérések:

A digitális kábel TV csatornák a készülékbe előre be vannak programozva. 
Mérhető az egyes csatornák jelszintje dBuV - ban, valamint látható a jelszint és jelminőség vízszintes oszlopdiagramon százalékban és a digitális jelek jellemzői (PBER, PER, stb.) is kijelzésre kerülnek:Három tetszőlegesen kiválasztott csatornán "Tilt" mérést lehet végezni. Az első beállított csatornához képest mérhetőek a szintkülönbségek dB-ben:Spektrum analizátor funkció. Beállíthatóak a kezdő és végértékek, a vizsgált sáv nyújtható, összehúzható. Állítható markerrel egy frekvencia szintje mérhető dBuV - ban a beállított sávon belül:Földi digitális (DVB-T/T2) mérések:

A menüből egyszerűen kiválasztható, hogy DVB-T, vagy DVB-T2 szabványú vételt kívánunk mérni.
A DVB-T/T2 multiplex-ek a készülékbe előre be vannak programozva.
Mérhető az egyes moltiplexek jelszintje dBuV - ban, valamint látható a jelszint és jelminőség vízszintes oszlopdiagramon százalékban és a digitális jelek jellemzői (CBER, VBER, stb.) is kijelzésre kerülnek:6 db előre beállított multiplex szintje mérhető és összehasonlítható egy ablakban:Spektrum analizátor funkció. Beállíthatóak a kezdő és végértékek, a vizsgált sáv nyújtható, összehúzható. Állítható markerrel egy multiplex szintje mérhető dBuV - ban a beállított sávon belül. Itt lehet ellenőrizni a 790 MHz feletti LTE zavaró jelek szintjét is:Műholdas mérések.

A műholdas mérésekhez - a transzponder Tv csatornák képének megjelenítését kivéve - szinte teljes körű szolgáltatást nyújt a műszer.
Használható műholdkereséshez, parabola antennák, multifókuszos antennák gyors, kényelmes beállításához.
Meglévő műholdas antennák, antenna rendszerek állapotának felméréséhez, javításához.

Műholdkeresésnél a jelerősséget és minőséget nagyon jól látható vízszintes oszlop diagramok mutatják:Képes vezérelni a DiSEqC 1.0 (2 bemenet, 1-4 bemenet), DiSEqC 1.1 (1 - 16 bemenet) kapcsolókat , DiSEqC 1.2 forgatókat, USALS forgatókat.
Gyári műhold listáján szinte az összes műhold szerepel transzponder listákkal, melyek igen könnyen szerkeszthetők:A műholdas méréseknél úgyszintén megtalálható a spektrum analizátor funkció, konstelláció mérések és az irányszög kalkulátor

Egy új és még ismeretlen telepítési helyen a "Calculate Angles" - irányszög kalkulátor menüponttal kezdhetjük a telepítést.
A menüpontban ki kell választani a kívánt műholdat és ugyan itt be kell írni földrajzi koordinátánkat (Budapest előre beprogramozott). A kezdeti tájékozódáshoz a "Compass" - iránytű menüpontot használva megjelenik a beépített elektronikus iránytű:A második lépésben meghatározzuk a műhold helyzetét az égen. Az "Align" menüpontot kiválasztva, az alábbi képernyő képet látjuk:Emeljük szemmagasságba a műszert és a megfelelő égtájra fordulva, a műszer tartásának szögét változtatva, hozzuk egy azonos pozícióba a két stilizált műhold ikont. Amikor a kettő egymást fedi zöldre váltanak - szapora hangjelzés kíséretében - ezzel megtaláltuk a műhold helyét. Ha megfelelően tartjuk a műszert úgy, hogy a képernyő síkjára merőlegesen képzeletben át tudunk nézni rajta, a hold helye az égen pontosan meghatározott. Meggyőződhetünk arról, hogy a vételt zavaró tárgyak, fa, belógó faág, kémény, stb nem okozhatják a vétel romlását, vagy a kiválasztott hely vételképtelenségét.

Végül a hagyományos irányszög kalkulátor használható, mely valós időben is mutatja a kezünkben tartott műszer helyzetét (azimut, elevácio):


1 - A mérő által számolt helyes eleváció
2- Az aktuális szög, melyet a műszer bezár a vízszinteshez képest

3. A mérő által számolt helyes azimut
4. A műszer függőleges keresztmetszetének iránya

(Ha műszert a számolt értékeknek megfelelő helyzetbe hozzuk, az eredetileg kék vonalak zöldre váltanak, ahogy az ábrán látható.)

Itt letölthető:
 


Tulajdonságok:
 

 • Digitális kábel TV mérések (DVB-C)
 • Földi digitális mérések (DVB-T/T2)
 • Digitális műholdas mérések (DVB-S/S2)
 • Elektronikus iránytű
 • Műhold helyzetmeghatározó
 • Valósidejű irányszög kalkulátor
 • LNB rövidzár elleni védelem és ennek kijelzése
 • 320*240 szines LCD kijelző, állítható háttérvilágítás
 • Valósidejű spektrum analizátor (DVB-C/T/T2/S/S2)
 • DisEqC 1.0, 1.1, 1.2, USALS
 • Be és kikapcsolható hangjelzés
 • Felhasználó által szerkeszthető adatbázis.
 • Számítógépen szerkesztett adatok áttöltése USB porton keresztül.
 • USB porton keresztül frissíthető program.
 • Mini USB típusú a készülék bemenete
 • Hosszú üzemidő, alacsony áramfelvétel.
 • Gyorsan (3 óra alatt) tölthető Li-ion akkumulátor, 12V/1200mAh.


Tartozékok:
 

 • 1 db hordtáska hevederrel (nyakba akasztható)
 • 1 db hálózati töltő adapter (12V/1A ), Mini USB
 • 1 db szivargyújtós töltő adapter, Mini USB
 • 1 db koax. dugó - F aljzat adapter
 • 1 db F aljzat - F aljzat adapter
 • 1 db mini CD (program, dokumentáció)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írd meg a véleményed!
Ha kérdésed van, akkor emailben, vagy telefonon tedd fel!Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő


Termékajánló (termékoldal)

Hasonló termékek

29.900 Ft
Raktáron
Várható házhozszállítás: 2019. április 23.
3.100 Ft
Raktáron
Várható házhozszállítás: 2019. április 23.
149.990 Ft
Előrendelhető
Várható házhozszállítás: 2019. április 29.