Kedves látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletesebben a cookie -k használatáról és az adatok kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztatóban olvashat.
Termékek Menü

Technisat Digitradio - Hatalmas tudás, dizájnos kialakítás

Egy rövid két részes bemutató 1. részeként a Technisat Digitradio típusú DAB és internetrádió képes eszközeinek a funkcióiról lesz szó. Bár nagyon egyszerű a kezelése, azért sokaknak nyújthat segítséget ha látják a gyakorlatban is.

Technisat Rádiók bővebb bemutatása és kezelése 1. rész

A méltán híres Technisat remek rádió kínálatot dobott piacra, amit azóta is előszeretettel fejleszt. Ezek a rádiók nem csupán FM rádió csatornák vételére képesek, ahogy a leírásukban szerepel, hanem annál jóval többre.

Ezeknek a nagy tudású eszközök egyik legfontosabb aspektusa a hatalmas tudáson kívűl, hogy nagyon egyszerű a kezelése . A magyar nyelv hiánya egyáltalán nem érződik, mert a kezelése nagyon logikus és egyszerű.

Azonban úgy gondoltuk, hogy két részben publikálunk a Technisat Digitradio funkcióinak a bemutatását. Azonban úgy véltük, hogy sokkal könnyebb ha rövid videókon keresztül mutatjuk be.

Ebben a részben az első bekapcsolás, a DAB és internet rádiók és a CD lejátszó bemutatása látható. Mivel nem állítható be magyar nyelv a készülékeken így, lehet ha többek számára egyszerűbb és illusztrisabb ha videón látja a funkciókat. (Az elérhető nyelvek között megtalálható az angol is, de az első bekapcsolás pillanatában német nyelvre van állítva).

Célszerű az első bekapcsolást követően valamilyen módon internethez csatlakoztatni. Ez nem szükségszerű, csupán hasznos többek között a dátum és pontos idő beállításához. Internethez csatlakoztatva automatikusan történnek az imént említett beállítások.

Akkor lássuk, hogy az előbb említett 3 dolog, hogyan is néz ki a gyakorlatban

Első bekapcsolás:

Ahogy a videón is lehet látni, az első bekapcsolást követően az alapértelmezett nyelv a német.

Mi előszőr a WiFi hálózatra csatlakoztattuk az eszközt és utána állítottuk át a nyelvet angolra. A videóban is látható lépések gyakorlatilag elegendőek ahhoz, hogy használni lehessen. Így már egy pillanat alatt kilistázza az elérhető internet rádióállomásokat, DAB(+) csatornákat és a pontos idő és dátum és automatikusan be lesz állítva. Mivel lehet akár ébresztőként is használni, így a pontos idő fontos tényező. Az elérhető FM állomásokat le kell keresni, de az sem vesz sok időt igénybe.

DAB csatornák bemutatása

Egyelőre az elérhető DAB rádióállomások száma viszonylag kevés, de a tendencia azt mutatja, hogy a bővítés folyamatos még ha nem is rohamléptékű. Magáról a DAB technológiáról és a magyarországi helyzetéről itt olvashatsz bővebben.

 

Internet rádió bemutatása

Ennek a funkciónak köszönhetően szélesedik ki igazán az elérhető rádióállomások száma. Nagyon sok nyelven elérhető, nagyon sok műfajban sugárzott állomás. A Digitradio típusú rádióknál műfaj szerint is ki lehet listáztatni az elérhető internet rádiókat, így valakinek éppen romantikus zene kell akkor azt választ, ha meg inkább rockot hallgatna akkor azt. Az internet rádió világában biztosan megtalálja mindenki az igényeinek 100% -ban megfelelő állomásokat.

CD lejátszó

Ennek a kezelése valószínűleg nem igényel különösebb magyarázatot, mert nem egy új technikáról van szó. Azonban sokan a mai a napig inkább CD lemezen hallgatják meg kedvenc albumaikat, főként azok akik az elmúlt évek során szert tettek ritka és értékes darabokra.

Itt még nem ért véget a Technisat Digitradio -k bemutatása! A következő részben többek között a Multiroom -ról lesz szó, ami egy másik nagyon hasznos funkciója a Technisat rádióinak.

Amennyiben kérdésed van a rádiókkal kapcsolatban, komment formájában vagy valamelyik elérhetőségünkön tedd fel nyugodtan!