A weboldal cookiek-at használ! Erről az Adatkezelési Tájékoztatóban olvashatsz részletesen.

Több műsor egyidejű rögzítése - Mutatjuk mik szükségesek hozzá

Több műsor egyidejű rögzítése

Nagyon kényelmes, és sokak számára egy minden nap használt funkció, a tévéműsorok rögzítése beltéri egység segítségével. Ez azért is kényelmes, mert a felvett műsor bármikor visszanézhető, megállítható, visszatekerhető, így tényleg nem maradsz le semmiről.
Azonban sokaknál előfordul olyan eset is, amikor nem csak egy műsort szükséges felvenni egyszerre, hanem többet is. Mert lehet, hogy megy egy meccs, amivel egy időben megy egy jó film, is amire már régen vártál, de ugyanebben az időpontban a gyerek kedvenc rajzfilmje kezdődne. 

Van-e lehetőség több műsort rögzíteni egy időpontban?

Röviden: Igen, lehetséges!
Azonban egy fontos szempontot szem előtt kell tartani: Több tuneres eszközre van szükségünk hozzá.

Ez lehet úgynevezett Dual FBC tuner (pl.: VU+ DUO 4K SE, VU+ UNO SE 4K) vagy Twin (pl.: Amiko Viper Twin) tuner is, de fontos, hogy szimpla tunerrel szerelt set top boxoknál ez a lehetőség nem működik.

Milyen eszközök szükségesek több műsor egy idejű rögzítéséhez?

A több tuneres set top boxon kívül, lényegében minden más megegyezik. Nem igényel speciális antennát digitális földfelszíni vétel, illetve kábeltévés vételnél esetén sem. 
Egyedül műholdas vétel igényel speciális műholdvevő fejet, ami úgynevezett SAT SCR technológiát használ.
Azonban arra felhívjuk a figyelmet, hogy egy jól működő több tuneres beltéri egység sajnos ár szempontjából nem az olcsó kategóriát erősíti. Ezért Mindig TV vétel esetében, ahol a többi műsorszórási módhoz képest csak dual tunerek elérhetőek, ami csak két frekvencia nyitására alkalmas, nem biztos hogy kifizetődő. Ez nem egy olyan funkció ami jelen pillanatban olcsón megvalósítható, azonban ha valakinek van rá igénye akkor legyen vele tisztában, hogy ez megoldható.

Ha műholdas vétel esetében szeretnél több műsort rögzíteni egy időben, akkor azt az Amiko Viper Twin műholdvevővel meg fogod tudni csinálni. Így ha esetleg az Astra csatornák mellett nézel más műholdról is műsorokat (pl.: Hotbird), akkor probléma nélkül be tudsz állítani akár 2 műsort is felvételre.

Ha kábeltévés vételről van szó, akkor csak a VU+ UNO 4K SE vagy VU+ DUO 4K ami szóba jöhet. Ezek cserélhető FBC tuneres beltéri egységek, amikkel még többre vagy képes (a felvételek számát illetően is) mint egy “átlagos” beltéri egységgel, szám szerint nyolc különböző műsorra. Azonban ez nem csak a drágább vonalat képviseli, de szükséges hozzá némi alapismeret is, hogy a kezelése könnyen menjen.

Ha digitális földfelszíni (Mindig TV) csatornák vétele esetében szeretnél több csatornát rögzíteni, akkor ugyancsak az előbb említett VU+ UNO 4K SE vagy VU+ DUO 4K típusokat tudjuk ajánlani.