Kedves látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletesebben a cookie -k használatáról és az adatok kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztatóban olvashat.
Termékek Menü

Így biztosan nem maradsz le egy meccsről sem - Foci VB 2018

 

 

2018-ban ezúttal Oroszország ad otthont a labdarúgó világbajnokságnak. A legrangosabb sportesemények közé sorolható foci VB -t emberek milliói követik érdeklődve, ehhez képest csak kevesen tehetik meg, hogy a lelátókról szurkolják végig a mérkőzéseket. Magyarországon az M4 Sport csatorna fogja közvetíteni a VB-t, ami ingyenesen, előfizetés nélkül is fogható műholdról és földfelszíni vétellel egyaránt. Hogy segítsük a focirajongók felkészülését a zavartalan otthoni meccsnézéshez, a vásárlói trendeket és saját szakmai tapasztalatunkat alapul véve összegyűjtöttük azokat a termékeket, amikre szükséged lehet, ha problémamentesen, megfelelő minőségben szeretnéd nézni a mérkőzéseket.

Az alábbi rövid leírással elsősorban azoknak kívánunk segítséget nyújtani, akik kifejezetten a VB idejére szeretnének egy TV szettet összerakni, vagy a meglévő rendszerük nem működik megbízhatóan.

Mire lehet szükséged a megfelelő vételhez?

- TV készülék

- antenna

- set-top-box

- koax kábel, csatlakozók, egyéb szerelvények

Új vételi hely kialakításánál a legkézenfekvőbb, ha földfelszíni, azaz DVB-T vételben gondolkodunk, ugyanis alapesetben ez a legegyszerűbb és a legköltséghatékonyabb megoldás. Az első dolog, amit tisztázni szükséges, hogy a TV, amit venni kívánunk, vagy használunk alkalmas-e a DVB-T vételre. Ha néhány éves síkképernyős TV-ről van szó, akkor nagy eséllyel megfelelő lesz a digitális vételre, célszerű azonban a készülék használati útmutatóját fellapozni, hogy van-e benne DVB-T vagy DVB-T2 tuner.
Ha hagyományos képcsöves TV-ről van szó, akkor mindenképp szükséges egy set-top-box is, ami a digitális jeleket dekódolni tudja. A set-top-box akkor is jól jöhet, ha rögzíteni akarod a meccseket. Egy pendrive, vagy egy merevlemez csatlakoztatása után erre is lehetőség nyílik.

DVB-T vételre alkalmas set-top-box-ok például:

Amiko T60  

 

Triax TR 63  Kosárba

Ha megvan a TV és a set-top-box, akkor már csak a megfelelő DVB-T antennára és összekötő kábelekre lesz szükség. De mi alapján válasszuk ki az antennát?

LEEGYSZERŰSÍTVE:

Az antenna kiválasztásánál a fő szempont, hogy hol és milyen távolságra helyezkedik el a vételi hely az adótoronyhoz képest.

Az alábbi antennákat javasoljuk az adótoronytól való távolságot figyelembe véve:

 
 
 
- Engel Max 50 antenna, (0-80km) 
 
- Engel Max 90 antenna, (0-100km, vagy rossz vételi körülmények esetén) 
 
Természetesen bármilyen kérdés felmerül keress minket bizalommal, és szinte biztos, hogy tudunk segíteni! 
Kiváló minőségben nézni a világbajnokság meccseit nem kiváltság, csupán döntés kérdése!
 
Tartalomhoz tartozó címkék: mindigtv antenna blog
blog comments powered by Disqus