Kedves látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletesebben a cookie -k használatáról és az adatok kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztatóban olvashat.
Termékek Menü

Kábeltévé jel erősítés Triax erősítőkkel

A kábeltévés (DVB-C) jel erősítésére abban az esetben van szükség, ha több végpontra van szétosztva a beérkező jel és/vagy a végpontok nagyobb távolságban vannak. Ezzel azt a tévhitet, miszerint “arra való az erősítő hogy jobb legyen a vétel” szeretnénk végleg eloszlatni!

Természetesen nálunk számos kábeltévés erősítő kapható a legkülönfélébb igényeknek megfelelően. 
Azonban most szeretnénk kiemelni a Triax GHV típusú erősítőit, ugyanis remek ár/érték aránnyal bírnak és a megbízható hosszú távú működésükhöz kétség sem fér!

Két nagyobb típusra bontanánk Triax GHV házerősítőket:

Triax GHV 5xx
Triax GHV 9xx

Az 5xx széria nem visszirányos erősítő a 9xx széria viszont visszirányos erősítésre képes. A vissziránynak akkor van jelentősége ha a kábeltévével együtt internet jel is érkezik a házba. Ha az internet nem kerül leválasztásra az erősítés előtt, kizárólag visszirányos erősítő használható. Így a modemünk bármely végponton elhelyezhető.

Bizonyos kábeltévé szolgáltatások esetén, a csatornakínálat mellett megtalálhatóak, az interaktív funkciók is, (például onDemand szolgáltatás) ezeknél feltétlen szükséges a visszirány megléte.
Az utolsó két szám mind a két típusnál a maximum erősítés mérték határozza meg. 

Triax GHV 520 = 20dB (nem visszirányos) erősítés
Triax GHV 530 = 30dB (nem visszirányos) erősítés

Triax GHV 920 = 20dB (visszirányos erősítés) erősítés
Triax GHV 930 = 30dB (visszirányos erősítés) erősítés
Triax GHV 935 = 35dB (visszirányos erősítés) erősítés

Azonban arra is szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy nem kell feltétlenül a legnagyobb erősítésre képes házerősítőt megvenni!

Arra, hogy pontosan mekkora erősítőre van szükség ahhoz kell egy erre alkalmas műszer is (ami az esetek 99% -ban nincs egy átlagos háztartásban) és szaktudás is. Viszont a végpontok száma (tévék száma) és az áthidalandó távolságból több mint 90%-os bizonyosággal meg lehet mondani, hogy mekkora erősítőre van szükséged. Ugyanis minden komponens csillapítja valamilyen mértékben a beérkező jelet, úgy mint pl.: fali aljzat, koax kábel, hálózatba beépített osztók stb. 4-6 végpontra való osztáshoz, az esetek nagy számában a 20dB -es erősítés bőven megfelel!