Kedves látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletesebben a cookie -k használatáról és az adatok kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztatóban olvashat.
Termékek Menü

Kábeltévés erősítők

A kábelTV erősítő, valójában egy jobb minőségű antennaerősítő.

Először is szeretnénk eloszlatni egy tévhitet az antennaerősítővel kapcsolatban. Az antenna erősítő nem arra való, hogy jobb legyen a vétel!!!!

Akkor szükséges antenna erősítőt használni, ha a kábeltévé bejövő jele több vételi helyre van szétosztva, függetlenül attól, hogy van-e TV a végpontokon.

A kábeltv szolgáltatóknak olyan jelet kell beadni a lakásokba, hogy 2-3 helyre erősítés nélkül szét lehessen osztani. Ha ennél többfelé van elosztva a kábel TV, akkor kell erősítőt beiktatni.

Az erősítő választásánál a következőkre kell figyelni:
- erősítés, ami dB-ben (decibel) van megadva (legalább 20-30 dB legyen)
- frekvencia tartomány (85 MHz - 860 MHz, de mégjobb a 85-1060 MHz)
- aktív, vagy passzív visszirány megléte (akkor szükséges, ha a kábelen érkező internetes jeleket is át kell vinni, vagy erősíteni kell)
- TILT szabályzási lehetőség legyen
- kivezérelhetőség, vagy maximális kimenőszint minél nagyobb legyen (dB-ben van megadva) Minimum 100 dB, vagy nagyobb!

TIPP a kábeltévés antennaerősítő beállítására
Kevesek rendelkeznek TV jel analizátorral, vagy bármilyen más műszerrel, ami alkalmas lenne a digitális TV jelek mérésére, de műszer nélkül is elboldogulhatunk.
Ha kevés a TV-hez érkező jel, abból látszik, hogy kockásodik, akadozik a kép. Iktassuk be az erősítőt rögtön a jel indulásához, az elosztások elé.

Nézzük meg, a szintszabályzó mindkét állásánál, milyen a TV -ken a vétel.
Nem biztos, hogy jó, ha maximumra van állítva az erősítés, ezért tekerjük lefelé a szabályzót addig, amíg elkezd jelentkezni a hiba, majd ehhez képest növeljünk picit az erősítésen. A maximumra állított erősítő is okozhat problémát a vétel során!

Rendezés:
Nézet: