Kedves látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletesebben a cookie -k használatáról és az adatok kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztatóban olvashat.
Termékek Menü

TV tartók

TV tartó LCD TV-hez, TV falitartó LED TV-hez, TV konzol OLED TV-hez.

Hogyan válaszd ki a megfelelő fali tartót a TV -dhez?

A megfelelő TV tartó kiválasztásához nem szükséges szaktudás. Ha már tudod, hogy hová fogod helyezni a vadonatúj LED TV készüléked, könnyű kiválasztani és megtalálni a megfelelő tartót.

A választás előtt érdemes végiggondolni, hogy milyen igényeid vannak a TV tartóval kapcsolatban.

A rögzített (más néven statikus vagy fix) tartóval mint egy képet, úgy illesztheted a falra a TV-t. Ez semmilyen irányba nem mozgatható, szépen a falra simul vele a TV.

A billenthető TV tartókkal állíthatod a televíziód függőleges dőlésszögét, sőt bizonyos modellenél a fal síkjából kifordíthatod a TV -t.

A csuklós TV tartókkal külön szerszám nélkül, bármikor megváltoztathatod a TV faltól való távolságát.

A legnagyobb szabadságot azok a TV konzolok biztosítják, amelyekkel a döntés és forgatás mellett a TV magassága is szabályozható.

Léteznek még speciális LCD TV tartó konzolok, amelyek a mennyezetről lelógva tartják a TV készüléket, vagy asztalra szerelve több TV vagy monitor rögzítésére alkalmasak. Léteznek továbbá szabadon álló, vagy gurulós TV tartó állványok is.

Hogyan döntheted el, hogy milyen tartó használható a TV készülékedhez?

A funkcionalitáson túl még két dologra kell figyelni a TV tartók kiválasztásánál.

Súlyhatár. Fontos, hogy ellenőrizzük a TV konzol teherbíró képességét. El kell bírnia a TV tömegét. A TV tartó konzol teherbírása minden esetben fel van tüntetve az adatlapján.
VESA szabvány. A TV gyártók ezzel jelzik a felfogatásra használható csavarhelyek egymástól mért távolságát a TV hátulján. A VESA szabványt minden esetben feltüntetik a TV adatlapján.

A leggyakrabban használt VESA szabványok: 
VESA 100x100 mm
VESA 200x100 mm
VESA 200x200 mm
VESA 200x300 mm
VESA 300x200 mm
VESA 300x300 mm
VESA 400x200 mm
VESA 400x300 mm
VESA 400x400 mm
VESA 600x200 mm
VESA 600x400 mm
VESA 800x400 mm

A legtöbb esetben a tartók nem csak egy VESA szabványhoz illeszkednek, hanem van egy minimum és egy maximum érték. Például ha a TV tartó VESA szabványa 100x100-tól 400x400 mm-ig tart, akkor arra fel lehet szerelni egy VESA 200x200 -as TV készüléket.

Rendezés:
Nézet: