Kedves látogatónk. A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Rendben
   

Milyen antennát válasszak?

 

Amikor valaki nézni akarja a földi digitális adásokat (MinDigTV vagy MinDig TV Extra) esetleg már be is szerezte az új TV-t, vagy dekódert, még mindig felmerül egy fontos kérdés: Milyen antennát válasszak a digitális vételhez?

Az üzletekben és az interneten sokféle antenna közül lehet válogatni, de egy laikus felhasználó találomra, vagy az ár alapján tud csak dönteni.

Az alábbi szempontokkal szeretnénk segítséget nyújtani a megfontoltabb választáshoz:

 

  • Ár: Kétségtelenül fontos, de NEM a legfontosabb szempont! Egy drágább, de jó antennát minimum 20-30 évre terveznek, ennyi idő alatt pedig sokszorosan visszahozza az árát!
  • Minőség: Fontos tulajdonság, nem mindegy milyen anyagokból és mennyire precízen van összerakva az antenna. Általában a drágább antennák jobb anyagokból vannak.
  • Vételkészség: Az egyik leglényegesebb tulajdonság! Mérőszámának az antenna nyereségét tekinthetjük, melyet decibelben (dB), logaritmikus skálán mérnek. Minél nagyobb a nyereség, annál erősebb antennáról van szó. Ráadásul a logaritmikus skálának köszönhetően 6 dB különbség kétszeres teljesítmény különbséget jelent!
  • Tartósság: Egy jó minőségű anyagokból, jól összerakott antennát lehet, hogy soha többé nem kell cserélni, vagy javítani és a nagy szeleket is jól bírja. Mivel a madarak előszeretettel ücsörögnek az antennákon, fontos, hogy az antenna elemei ne hajoljanak el vagy potyogjanak le. 
  • Korrózióvédelem: Az eső és a napfény évek alatt tönkreteheti a rossz minőségű szerkezeti anyagokat. A jobb antennákat drágább, korrózióálló és napfény álló műanyagokból és alumínium ötvözetekből készítik.
  • Esztétikum: Hogyan mutat házunk tetején, esetleg az erkélyen. Nem utolsó szempont!
  • Szerelhetőség: Szintént nagyon fontos, létezik olyan antenna (Ikusi Flash HD) amit szerszám nélkül, egy kézzel össze lehet szerelni mindössze 3 másodperc alatt!

Az antennákat  négy kategóriába soroltuk: alap, klasszik, extra és prémium. (egérkattintással lehet lapozni közöttük)

Minden kategóriában feltüntettük (az eladásaink alapján) a top 3 antennát, valamint, az adótól számított távolságot, amelyen belül kifogástalan vételt biztosítanak.

A fotóra kattintva az antenna teljes adatlapja illetve nagyméretű fotója is megtekinthető.
 

 

Amennyiben hasznosnak tartod az antenna választót, segítsd vele az ismerőseidet,
küldd el a linket, illetve osztd meg a FB-on és a Google+-on!

 

  
Ország Boltja szavazódoboz
Ingyenes kiszállítás

/milyen_antennat

sat.hu - Rajongók
Összehasonlítás