Kedves látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletesebben a cookie -k használatáról és az adatok kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztatóban olvashat.
Termékek Menü

Miért fizetne folyamatosan a tévézésért?

Miért fizetne folyamatosan a tévézésért?

Minden amit a MindigTV-ről tudni érdemes. Hasznos információkkal segítünk azoknak, akik eltévelyednek a digitális átállással kapcsolatos kérdéskörben.

Miért fizetne folyamatosan a tévézésért?

Elege van már havidíjakból és hogy feleslegesen fizet egy csomó olyan érdektelen TV csatornáért, amiket nem is néz?

Zavarja, hogy a szolgáltatók "hűségakciókkal" láncolják magukhoz és ezzel megfosztják a szabad választás lehetőségétől?

A környezetünkben végzett közvéleménykutatásból az derült ki, hogy az emberek jelentős része kb. 5-6 TV adót néz rendszeresen, a többin legfeljebb végiglépked a távirányítóval. Ha ez így van, akkor évente sokszor tízezer forintot dobnak ki az ablakon.

Magyarországon a kábelTV és a műholdas szolgáltatások elterjedésével sokan hanyagolták a hagyományos földi TV- vételt, mivel csak három adó volt elérhető országosan.

Szerencsére ez a helyzet megváltozott, de még csak kevesen tudnak róla. 7 csatorna szabadon fogható az ország 98%-án.

Hogyan lehetséges ez?

Európai uniós elvárás, hogy a tagországok minél előbb térjenek át digitális sugárzásra, mert a rendelkezésre álló frekvenciákon így lényegesen több TV csatorna továbbítható. Ez az átállás 2008-ban Magyarországon is elkezdődött, és a tervek szerint 2014. december 31-re fejeződik be.


A hagyományos televíziók a digitális jeleket azonban nem tudják megjeleníteni, ezért egy külön készülékre van szükség az átalakításhoz (set top-box). Egyre több új lapos televízióba pedig már gyárilag bekerül ez az átalakító, így közvetlenül tudják venni a digitális jeleket. Ez azt jelenti, hogy akik eddig hagyományos módon tetőantennával vették az adást és nem a legújabb laposTV-vel rendelkeznek nem tudnak tovább TV-t nézni.

Mi szükséges a digitális földi vételhez?

Ha nem akarnak kábelTV-re vagy valamilyen műholdas szolgáltatásra előfizetni és havonta több ezer forintot kifizetni csak egy lehetőségük marad, alkalmassá tenni a TV-jüket a digitális vételre. Szükség van egy átalakítóra (digitális vevő, más néven set top-box), ami képes fogadni a digitális jeleket és azokat átalakítani úgy, hogy a hagyományos televíziók is meg tudják jeleníteni.

 

minidigTV vétel

Mivel sokszor nehéz eligazodni a készülékek között és nem lehet biztos a vásárló, hogy a kiszemelt készülék vajon jó lesz-e, ezért a szolgáltatást működtető Antenna Hungária a gyártók által hozzá eljuttatott készülékeket bevizsgálja és ha mindenben megfelel a kívánalmaknak felveszi azt a listájára. A megfelelőséget ilyen MindigTV matricával jelzik.

mindigtv logo

 

Célszerű tehát olyan készüléket választani, amin ez a matrica látható, mert akkor biztosak lehetünk benne, hogy most és a későbbiekben is mindenben megfelel a szolgáltatás vételére.

Általunk forgalmazott MindigTV matricás vevőket itt talál.

Mivel az Antenna Hungária tetőantennás vételre tervezte az országos sugárzást, ezért szükség van egy szélessávú UHF tetőantennára. A legtöbb korábban felszerelt antenna továbbra is alkalmas a vételre. Természetesen az adók közelében szobaantennás vétel is lehetséges.

Hol fogható a MinDigTV?

A digitális jelek már az ország területének 98%-án elérhetőek.

Mindgtv lefedettség

 

Ha valaki a fenti térkép alapján nem tudja eldönteni, hogy nála van-e digitális vétel, akkor a címének pontos megadásával lekérdezheti a szolgáltató központi adatbázisából.

Milyen csatornák találhatóak a MinDigTV kínálatában?

Hol lehet megvásárolni a szükséges eszközöket?

A digitális vevőt, illetve az antennát mindenképpen célszerű szaküzletben megvásárolni, akkor nem érhet bennünket kellemetlen meglepetés. Itt egy országos lista a javasolt szaküzletekről. A tapasztalat az, hogy a műszaki áruházakban, ne adj Isten hipermarketben, nem nagyon tudják miről van szó és sok esetben akaratlanul is félretájékoztatják az érdeklődőket. A szaküzletek és szerelők viszont teljesen képben vannak a vételi lehetőségekről, és az oda legjobban passzoló antennát tudják javasolni.

Ha valakinek nincs a közelében szaküzlet, akkor ebben a webáruházban megfelelő minőségű eszközöket tud rendelni.

A készülékek beüzemelése nem igényel szakértelmet, mivel bekapcsolás után magyar nyelven végigkíséri a felhasználót és szinte automatikusan beállítja magát, lekeresi a csatornákat.

Ha nincs már meg a régi tetőantenna, vagy a meglévő nem megfelelő, akkor célszerű az Ikusi FlasHD 3 másodperces antennát választani, mivel az országban gyakorlatilag mindenütt használható és az összeszerelése semmilyen szakértelmet nem igényel, mivel csak egy gombot kell megnyomni rajta és kinyitható, mint egy esernyő.

 
Posta Tibor
www.sat.hu

 

Tartalomhoz tartozó címkék: mindigtv antenna ingyentv