Kedves látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletesebben a cookie -k használatáról és az adatok kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztatóban olvashat.
Termékek Menü

Miért fizetne folyamatosan a tévézésért? - Mindig TV mindig elérhető

Miért fizetne folyamatosan a tévézésért? - Mindig TV mindig elérhető

Minden amit a Mindig TV-ről tudni érdemes. Hasznos információkkal segítünk azoknak, akik eltévelyednek a digitális átállással kapcsolatos kérdéskörben.

Miért fizetne folyamatosan a tévézésért?

Elege van már havidíjakból és hogy feleslegesen fizet egy csomó olyan érdektelen TV csatornáért, amiket nem is néz?

Zavarja, hogy a szolgáltatók "hűségakciókkal" láncolják magukhoz és ezzel megfosztják a szabad választás lehetőségétől?

A környezetünkben végzett közvéleménykutatásból az derült ki, hogy az emberek jelentős része kb. 5-6 TV adót néz rendszeresen, a többin legfeljebb végiglépked a távirányítóval. Ha ez így van, akkor évente sokszor tízezer forintot dobnak ki az ablakon.

Magyarországon a kábelTV és a műholdas szolgáltatások elterjedésével sokan hanyagolták a hagyományos földi TV- vételt, mivel csak három adó volt elérhető országosan.

Szerencsére ez a helyzet megváltozott, de még csak kevesen tudnak róla. Már 12 csatorna szabadon fogható az ország 98%-án.

Hogyan lehetséges ez?

Európai uniós elvárás, hogy a tagországok minél előbb térjenek át digitális sugárzásra, mert a rendelkezésre álló frekvenciákon így lényegesen több TV csatorna továbbítható. Ez az átállás 2008-ban Magyarországon is elkezdődött, és a tervek szerint 2014. december 31-re fejeződik be.


A hagyományos televíziók a digitális jeleket azonban nem tudják megjeleníteni, ezért egy külön készülékre van szükség az átalakításhoz (set top-box). Egyre több új lapos televízióba pedig már gyárilag bekerül ez az átalakító, így közvetlenül tudják venni a digitális jeleket. Ez azt jelenti, hogy akik eddig hagyományos módon tetőantennával vették az adást és nem a legújabb laposTV-vel rendelkeznek nem tudnak tovább TV-t nézni.

Mi szükséges a digitális földi vételhez?

Ha nem akarnak kábelTV-re vagy valamilyen műholdas szolgáltatásra előfizetni és havonta több ezer forintot kifizetni csak egy lehetőségük marad, alkalmassá tenni a TV-jüket a digitális vételre. Szükség van egy átalakítóra (digitális vevő, más néven set top-box), ami képes fogadni a digitális jeleket és azokat átalakítani úgy, hogy a hagyományos televíziók is meg tudják jeleníteni. 

 

minidigTV vétel

Mivel az Antenna Hungária tetőantennás vételre tervezte az országos sugárzást, ezért szükség van egy szélessávú UHF tetőantennára. A legtöbb korábban felszerelt antenna továbbra is alkalmas a vételre. Természetesen az adók közelében szobaantennás vétel is lehetséges. Amennyiben olyan TV -vel rendelkezel aminek van beépített DVB-T/T2 tunere, akkor nincs szükséged feltétlen beltéri egységre.

Hol fogható a MinDig TV?

A digitális jelek már az ország területének 98%-án elérhetőek.

Mindgtv lefedettség

 

Ha valaki a fenti térkép alapján nem tudja eldönteni, hogy nála van-e digitális vétel, akkor a címének pontos megadásával lekérdezheti a szolgáltató központi adatbázisából. Továbbá található egy "Merre forgassam" menüpont is, ami segít az antennát a megfelelő irányba forgatni. 

Milyen csatornák találhatóak a MinDigTV kínálatában?

Ingyenesen fogható csatornák

Sorrend Csatorna Multiplex Csomag
1 M1 HD A Szabadon vehető
2 M2 HD B Szabadon vehető
3 Duna HD A Szabadon vehető
4 M4 Sport HD A Szabadon vehető
5 M5 HD B Szabadon vehető
6 Duna World A Szabadon vehető
7 RTL Klub B Szabadon vehető
8 Spektrum Home B Szabadon vehető
9 TV2 B Szabadon vehető
10 Izaura TV B Szabadon vehető
11 Zenebutik B Szabadon vehető
12 FEM3 B Szabadon vehető
24 HEVC teszt C  
99 MinDig TV Plusz Info B Szabadon vehető

 

MindigTV Extra Alapcsomag

Sorrend Csatorna Multiplex Csomag
13 Film+ D Alap, ODÁP
14 Cool D Alap
15 Mozi+ C Alap
16 AXN C Alap
17 Prime C Alap
18 Disney Channel D Alap
19 RTL II D Alap
20 Super TV2 D Alap
21 AMC D Alap
22 Paramount Channel D Alap
23 TV4 D Alap
25 National Geographic C Alap
26 Sport 1 D Alap
27 Spíler TV D Alap
28 Hír TV C Alap, ODÁP
29 ATV C Alap, ODÁP
30 Dikh TV E Alap
31. Sláger TV E Alap
71 SuperOne E Alap
73 Ozone Network D Alap
74 Bonum TV E Alap
75 Pax TV E Alap
76 D1 TV E Alap
77 Fit HD E Alap
78 Heti TV E Alap

 

MindigTV Extra Családi csomag

Sorrend Csatorna Multiplex Csomag
33 Discovery Channel D Családi
34 TLC E Családi
35 Spektrum C Családi
36 Viasat3 C Családi
37 Viasat6 D Családi
38 Comedy Central C Családi
39 RTL+ C Családi
40 Film4 D Családi
41 Story4 E Családi
42 Filmbox C Családi
43 Humor+ D Családi
44 RTL Gold E Családi
45 Kiwi TV D Családi
46 Da Vinci TV C Családi
47 Nickelodeon C Családi
48 Cartoon Network C Családi
49 LiChi TV E Családi
50 TV Paprika D Családi

 

MindigTV Extra Kiegészítő csomagok

VILÁGJÁRÓ kiegészítő csomag

Sorrend Csatorna Multiplex Csomag
55 Animal Planet E Világjáró
56 Discovery Science E Világjáró
57 NatGeo Wild E Világjáró
58 Viasat History E Világjáró

 

AKTÍV+ kiegészítő csomag

Sorrend Csatorna Multiplex Csomag
61 Fishing & Hunting E Aktív+
62 Brazzers E Aktív+
63 FilmBox Premium E Aktív+
64 RTL Spike E Aktív+

 

Hol lehet megvásárolni a szükséges eszközöket?

A digitális vevőt, illetve az antennát mindenképpen célszerű szaküzletben megvásárolni, akkor nem érhet bennünket kellemetlen meglepetés. A tapasztalat az, hogy a műszaki áruházakban, ne adj Isten hipermarketben, nem nagyon tudják miről van szó és sok esetben akaratlanul is félretájékoztatják az érdeklődőket. A szaküzletek és szerelők viszont teljesen képben vannak a vételi lehetőségekről, és az oda legjobban passzoló antennát tudják javasolni.

Ha valakinek nincs a közelében szaküzlet, akkor ebben a webáruházban megfelelő minőségű eszközöket tud rendelni.

A készülékek beüzemelése nem igényel szakértelmet, mivel bekapcsolás után magyar nyelven végigkíséri a felhasználót és szinte automatikusan beállítja magát, lekeresi a csatornákat.

Ha nincs már meg a régi tetőantenna, vagy a meglévő nem megfelelő, akkor célszerű az Ekselans EK 100L típusú tv antennát választani, mivel az országban gyakorlatilag mindenütt használható és az összeszerelése semmilyen szakértelmet nem igényel. Illetve további Mindig TV antennákat IDE kattintva találsz (Az összeszerelésről IDE KATTINTVA tudsz megnézni egy rövid videót)

Amennyiben több vételi pontra szeretnéd elosztani a beérkező jelet szükséged lesz antenna erősítőre is a megfelelő vétel érdekében, illetve akkor is több mint 40m távolságra van az antenna és a vételi pont.

MindigTV Extra vételhez feltétlen szükséges Conax dekóder modul (Technisat Conax modul, Synaps Conax, Conax CI modul SMIT) így ha a tv készülékben nincs modulfogadó, akkor egy olyan set top boxra van szükség amiben ez megtalálható.

Ha "komplett" szett szeretnél vásárolni, mert nincs kedved kikeresni a számodra megfelelő eszközöket, akkor érdemes megnézned, hogy Sat.Hu Antenna Szakáruház csapat milyen csomagokat állított össze a gondtalan Mindig TV vétel érdekében. Azt fontos megjegyezni, hogy nem forgalmazunk MindigTV Extra kártyát, így azt minden esetben a MindigTV -től kell megrendelni. 

Tartalomhoz tartozó címkék: antenna ingyentv mindigtv