Kedves látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletesebben a cookie -k használatáról és az adatok kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztatóban olvashat.
Termékek Menü

Olcsó és nagy tudású internet rádiók - Opticum TON rádiók

Olcsó, de nagy(obb) tudású internet rádióból viszonylag kevés található a piacon. Azonban az Opticum TON 4 és TON 6 típusú rádióit pont ebbe a kategóriába sorolnánk. Internet rádió állomások, DAB csatornák és FM rádió csatornák egyetlen készülékben! 

Miért jó az internet rádió szemben a hagyományos FM vétellel?

A kínálat az internet rádió állomások esetében több ezerre rúg, szemben az elérhető FM rádió állomásokkal. Továbbá kategorizálva vannak a különböző rádió csatornák stílus, nyelv, hely szerint. Így ha jazz zenét hallgatnál akkor elég kiválasztani a jazz kategóriát és csak olyan csatornákat fog ki kilistázni a rádió amiken jazz zene fog szólni. Ezáltal lehetőséged mindig olyan zenét hallgatni amihez kedved van. Továbbá az internet rádió esetében nem fog soha sercegni vagy akadozni az adás, és a tökéletes hangzás szinte garantált. Így tökéletes minőségben hallgathatod a kedvenc rádió állomásaid online változatát mint pl.: online Rádió 1, Retro Rádió, Info Rádió stb.
Azonban az internet rádiók hallgatásához szükséges internet kapcsolat is! 


Mi a különbség a TON 4 és a TON 6 típus között?

Nagy vonalakban a különbség a két típus között az, hogy a TON 4 a beépített akkumulátornak köszönhetően hordozható és a tetjén található LCD kijelző csak a szükséges adatokat jeleníti meg. Azonban a TON 6 csak hálózati tápegységgel használható, viszont van rajta egy 2,4” -os színes LCD kijelző ami egy mutatós megjelenést is kölcsönöz neki. A TON 6 típust inkább azoknak ajánljuk akik egy jól látható helyre szeretnék kirakni a nappaliba / konyhába / műhelybe stb. Képes megjeleníteni az aktuális időjárás mellett a pontos időt és dátumot is, ezért nem csak kellemes zenével hanem hasznos információkkal is ellát ez a remek eszköz.
Továbbá a TON 6 típus nem tud DAB rádió csatornákat fogni, csak FM és internet rádiókat.

Opticum TON 6 internet/FM rádió első bekapcsolása

 

 

Opticum TON 4 internet/DAB+/FM rádió első bekapcsolása

A TON 4 vagy a TON 6 típus inkább a hozzád való?

Nos, ez attól függ, hogy milyen felhasználási szokásaid vannak. Ha időként (vagy akár rendszeresen) vinnéd magaddal a rádiót akkor mindenképpen a TON 4 lesz a neked való. Azonban ha inkább egy fix helyen (pl.: asztalodon, éjjeli szekrényeden, konyhapulton stb.) használnád akkor inkább a TON 6 típust ajánljuk. Mind a két típus esetében ugyanúgy kategorizálva vannak az elérhető állomások, így csak a kedved fogja meghatározni, hogy milyen zenét/műsort hallgass.