Kedves látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletesebben a cookie -k használatáról és az adatok kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztatóban olvashat.
Termékek Menü

Sat.Hu Praktikák #1 rész - Csatlakozók felszerelése koax kábelre

Csatlakozó felszerelése koax kábelre

Antenna kábel (koax kábel) szerelése egyszerűen

Sat.Hu Praktikák sorozatunk első epizódjaként az F csatlakozók felszerelését vettük górcső alá. Többen jelezték, hogy ha már vesznek professzionális csatlakozókat akkor azt úgy akarják felszerelni, ahogyan azt egy szakember tenné.

Ezért úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk egy videósorozat keretein belül, hogy pontosan hogyan kell felszerelni egy koax kábelt. 

Az összes F csatlakozó fajtát nem vettük végig, ezért az elterjedtebb típusokat vettük alapul, de ez is bőven elegendő lesz mindenki számára aki tudni/érteni akarja hogy mikre kell figyelni.

Nem kell megijedni, mert egy nagyon egyszerű folyamatról van szó, csupán a sok téves "városi legenda" lehet ami tévútra visz.

Az első lépés a felszerelni kívánt koax kábel megblankolása. Sokkal egyszerűbb művelt, mint amilyennek elsőre tűnhet.

Elérhető koax kábeljeink

Elérhető csatlakozóink

Illusztráció:

Egy rövid videós bemutató magáról a blankolás folyamatáról:

Miután a blankolás megvolt, után lehet a kiszemelt csatlakozót rászerelni a koax kábelre. 

Önkompressziós F csatlakozó felszerelése:

 

"Rátekerős" F csatlakozó felszerelése:

Krimpelhető F csatlakozó felszerelése:

Televes professzionális csatlakozó felszerelése:

Kompressziós F csatlakozó felszerelése:

 

 

Mikor, melyiket érdemes választani?

Ennél a típusú terméknél ez egy viszonylag egyszerű kérdés, amit nem éri meg nagyon túlgondolni. Funkcióban és minőségben nincs nagyon eltérés közöttük. A leglényegesebb különbség ami befolyásolja, hogy kinek melyiket érdemes vásárolnia, hogy milyen szerszámok (eszközök) vannak a feladat elvégzéséhez. Ha nincs kompressziós fogó vagy krimpelő fogó, akkor az önkompressziós vagy a "rátekerős" f csatlakozó lehet az ideális választás. Ugyanis ezekhez nem szükséges semmilyen szerszám, hogy a koaxkábelre rá legyen szerelve.

A teljes Sat.Hu Praktikák lista folyamatosan bővülni fog videókkal és cikkekkel, ahogy a kapacitásunk engedi! Ha van bármilyen ötleted, hogy miről készítsünk videót, írd meg nekünk valamelyik elérhetőségünkön, vagy itt komment formájában. 

Továbbá, ha még nem tetted meg, akkor iratkozz fel a YouTube csatornánkra! Rendszeresen jelentkezünk az általunk árult termékekkel kapcsolatos videókkal, legyen szó a termék kicsomagolásáról vagy akár a főbb funkciók bemutatásáról. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog SatHu Praktikák
blog comments powered by Disqus