Kedves látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletesebben a cookie -k használatáról és az adatok kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztatóban olvashat.
Termékek Menü

Encoderek

Az encoder arra való, hogy pld egy HDMI jelforrás jeléből IP jeleket állítson elő, hogy azt számítógépes hálózaton lehessen továbbítani. Az encoder-t gyakran streamer-nek is nevezik.

Az encoder által előállított IP vagy IPTV jel megtekintéséhez számítógépre, set top boxra, vagy a SMART TV-ken speciális applikációra van szükség.

Az encoder-ek sokféle IP jelet képesek előállítani. A két tipikus csomagtovábbítási mód:
- Unicast. Ezt tipikusan pont-pont közötti kapcsolatra lehet használni, például ha interneten keresztül szeretnénk egy távoli pontra eljuttatni a jelet.
- Multicast. Ez kizárólag helyi hálózaton működő csomagtovábbítási mód, aminek az a nagy előnye, hogy egyszerre tetszőleges számú végpontra lehet így eljuttatni a jelet. Fontos, hogy multicast esetén IGMP kompatibilis hálózati eszközökre van szükség, mert a TV jelek továbbítása nagyon nagy adatforgalmat generálhat a hálózaton és az IGMP képes ezt megfelelően lekezelni.

Egyes encoderek egyszerre több IP jelet is képesek előállítani. Ez akkor nagyon hasznos, ha nem tudjuk, hogy a megjelenítő vagy az átviteli kapcsolat milyen minőségű. Ugyanabból a jelből lehet egyszerre FullHD-s, SD-s és még kisebb felbontású jel mobiltelefonok számára.

Mikor van szükség encoderre?

Olyan helyeken, ahol valamilyen oknál fogva nincs koax hálózat kiépítve, de mégis szeretnénk jó minőségben TV jeleket továbbítani
Ha saját tartalmat, szeretnénk interneten keresztül továbbítani egy másik végpontra.
Ha valamilyen számítógépes programmal szeretnénk rögzíteni, vágni, közvetíteni saját HDMI jelforrás jelét, akkor az encoderrel egyszerűen előállíthatjuk a megfelelő formátumú IP jelet.
Tipp:
Ha analóg kamera vagy bármilyen analóg jelforrás jeléből szeretnénk IP jelet előállítani, az analógot egy egyszerű AVtoHDMI átalakítóval tudjuk HDMI-re váltani, amivel már az encoder könnyűszerrel elboldogul.

Rendezés:
Nézet: