Kedves látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletesebben a cookie -k használatáról és az adatok kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztatóban olvashat.
Termékek Menü

Modulátorok

 

A modulátorok az úgynevezett alapsávi jelből rádiófrekvenciás jelet állítanak elő.
Emberi nyelven az annyit jelent, ha például van egy médialejátszónk, aminek HDMI kimenete van akkor egy modulátor segítségével a HDMI-ből olyan jelet csinálhatunk, ami sima koax hálózaton nagy távolságra továbbítható és olcsó eszközökkel tetszőlegesen eloszthatóak több TV készülékre.

A modulátorok az alábbi csoportba sorolhatóak:
- DVB-T modulátor (pld. HDMI-ből DVB-T jelet produkál, ugyanolyat mint amit az Antenna Hungária is kisugároz)
- DVB-C modulátor (ugyanolyan jelet állíthatunk elő vele, mint amilyet a kábelTV szolgáltatók is továbbítanak.
- analóg modulátor ezek mára kezdenek kimenni a divatból, olyan jelet állítanak elő ami a régi képcsöves TV-k számára szükségesek.

Jó tudni:

Bár a modern lapos TV-k meg tudják jeleníteni az analóg modulátorok jelét, de igazából nem lesz szép a kép.
A DVB-T és DVB-C modulátorok képesek akár FullHD (1080p) jelet is előállítani, mégis jobb ha 1080i-re állítjuk a kimenetet, mert érdekes módon az új TV készülékek hiába tudják a FullHD sőt az UHD felbontást, az antenna bemeneten keresztül 1080i a legjobb jel amit fel tudnak dolgozni.
a modulátor által előállított jel pár tized másodperc késésben van az eredetihez képest, ezért pld. ha élő színpad képet teszünk ki a segítségével nagy megjelenítőkre, akkor ilyen esetben kizárólag professzionáis (rövid késleltetési idejű) modulátort szabad használni.
Ha a koax kábelünkön kábelTV jele is fut, akkor DVB-C, ha sima földi antenna jele megy, akkor DVB-T modulátort kell használni. Bár egy kábelen gond nélkül elmegy a kétféle moduláció, de a TV készülékek általában nehézkesen kezelik, ha egyszerre van jelen DVB-T és DVB-C jel.
Ha a kábelen már van valamilyen jel, a modulátor frekvenciáját úgy kell beállítani, hogy ne ütközzön a meglévő jellel, mert zavarni fogják egymást.

A modulátorok tipikus felhasználási területei:

biztonsági kamerarendszer kimenetét egy modulátor segítségével ráköthetjük az otthoni koax hálózatunkra és a lakás bármelyik TV készülékén egy plusz csatornán egyszerűen ránézhetünk a kijelölt kamera kép(ek)-re
a modulátor a legjobb megoldás ha egy HDMI jelforrás jelét egyszerre több TV készüléken szeretnénk megjeleníteni. Pld. műszaki üzletekben sok TV egyidejű kiszolgálása HDMI osztó helyett (olcsóbb és üzembiztosabb megoldás). Hotelekben, panziókban, kórházakban, várótermekben, szórakozóhelyeken saját tartalom megjelenítése egyszerre sok TV készüléken.
ha egy HDMI jelforrás jelét távolra (több 10 vagy akár több 100 m-re) kell eljuttatni, a modulátor a legköltséghatékonyabb megoldás.

Rendezés:
Nézet: