Kedves látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletesebben a cookie -k használatáról és az adatok kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztatóban olvashat.
Termékek Menü

Hogyan válassz koax kábelt (antenna kábelt)?

Hogyan válassz koax kábelt - mikor melyikre van szükség?

Sok gyártó használ előszeretettel olyan jelzőket a koax kábelek esetén, ami nem hogy segíti a döntést, hanem inkább csak nehezíti.

Úgyhogy következzen egy rövid segítség lépésről-lépésre a koax kábel választással kapcsolatban. (Ezek olyan irányadó tanácsok amiket az elmúlt 20 év tapasztalatai útján vontunk le. Természetesen voltak / vannak olyan szituációk amik ettől az ajánlástól eltérhetnek, de az esetek 99,8% -ban beválnak.)

3 kérdést kell (a leírt sorrendben) megválaszolnod:

  1. Milyen típusú jelet szeretnél elvezetni? (Kábeltévé (DVB-C), Digitális földfelszíni (DVB-T), műholdas (DVB-S) jelet)
  2. Mekkora távolságban lesz a vevő készülék (set top box / tv készülék) a jel forrásától?
  3. Kültéren vagy beltéren lesz elvezetve a kábel?

Nézzük a lehetséges válaszokat:

1. kérdés: HA digitális földfelszíni (DVB-T / MindigTV) vagy műholdas (DVB-S) jelről van szó akkor elegendő lehet a Dualshield (2x árnyékolt kábel) is. Ha kábeltévé (DVB-C) jelet szeretnél elvezetni akkor mindenképpen Trishield (3x árnyékolt) koax kábelre van szükséged.

2. kérdés: HA 20m - 25m -nél hosszabb szakaszon szeretnéd elvezetni a beérkező jelet akkor réz belsejű kábelt ajánlunk. Továbbá abban az esetben ha parabola antenna forgató rendszert használsz akkor elengedhetetlen a réz belsejű kábel.
3. kérdés: HA kültéren akarod a koax kábelt elvezetni akkor érdemes olyan kábelt választani ami ellenáll az UV sugárzásnak. Általában a fekete színű koax kábelek UV védelemmel vannak ellátva. A nálunk kapható fekete Trishield (3x árnyékolású) kábelek nagy része is UV védelemmel van ellátva.

Összegezve

HA Digi kábeltévéd, Telekom kábeltévéd (vagy IPTV ha nem optikai szálon érkezik a jel) vagy UPC kábeltévéd van akkor a legjobb választás: Trishield (3x árnyékolású) réz belsejű RG6 koax kábelre van szükséged. (réz és acél belsejű koax kábel is megfelelő)

HA MindigTV (ingyenes vagy fizetős) előfizetésed van akkor: Dualshield (2x árnyékolású) acél belsejű koax kábel is elegendő.

HA UPC Direct, Digi műholdas előfizetés, Telekom műholdas előfizetésed van (vagy bármilyen egyéb műholdas csatornákat nézel) akkor: Dualshield (2x árnyékolású) acél belsejű koax kábel is elegendő lehet, azonban ha használsz antenna forgató motort akkor mindenképpen réz belsejű koax kábelt ajánlunk.

A koax kábeleinknél találtok egy rendkívűl egyszerűen használható szűrőt amivel pillanatok alatt meg tudod nézni, hogy a számodra szükséges kábel típusból milyen választék van. Klikk --> ELÉRHETŐ KOAX KÁBELEINK

Tartalomhoz tartozó címkék: Hogyan